Home Nieuws Dit gebeurt er met je lichaam als je twee dagen niet doucht

Dit gebeurt er met je lichaam als je twee dagen niet doucht

Misschien ben je in de vakantie te lui om te douchen, misschien ben je twee dagen mega druk geweest, of misschien ben je gewoon een ontzettende smeerlap… Twee dagen douchen kan hoe dan ook eens voorkomen. Maar het heeft een paar negatieve effecten op je lichaam.

Het is niet erg om de douche een dag over te slaan. Sterker nog, dat kan zelfs goed zijn voor je huid. Door een keer niet te douchen krijgt je huid de kans om de natuurlijke oliën te behouden, die ervoor zorgen dat je huid niet uitdroogt. Maar twee dagen achter elkaar niet douchen is minder goed voor je.

Na twee dagen niet douchen zullen er processen plaatsvinden in je lichaam waarvan je liever niet wilt dat ze plaatsvinden. Er zijn zo’n 1.000 bacteriën en 40 soorten schimmels die ieder mens bij zich draagt.

Een aantal daarvan zijn niet goed voor je gezondheid. Als je doucht spoel je deze er heel makkelijk af. Maar als je dus twee dagen achter elkaar niet doucht, zullen deze dus niet van je lichaam afgespoeld worden. Het blijft dan dus plakken op je lichaam en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Daarnaast een hele logische: Als je een dag niet doucht, zal je niet direct heel erg gaan stinken. Maar als je aantal dagen niet doucht, zal dat wél gebeuren.

Je kunt bovendien ziek worden door de bacteriën en schimmels. Via je ogen, je neus of je mond kunnen de nare bacteriën binnendringen. Naast dat je er ziek van wordt, is het ook nog eens erg slecht voor je gezondheid.

Dus doe het voor je gezondheid en pak die douche, ook al ben je druk, te lui of een ontzettende smeerlap 🤪

LEES MEER

DIT WIL JE NIET MISSEN

Fabiola plaatste een intieme foto met Ronnie Flex en verwijderde die meteen weer

The saga continues... Deze hele week stond al in het teken van de fittie tussen Fabiola en Famke Louise. Nadat Fabiola dinsdagavond...

Beelden: Conor McGregor slaat oude man hard in gezicht tijdens caféruzie

Dat een tijd geleden professioneel vechtsporter Conor McGregor in een caféruzie was beland, was al bekend. We hebben nu de beelden.

Oud-manager Bizzey doet boekje open over Famke Louise

Rapper/zanger/producer Bizzey was tot 2018 de manager van opkomende ster Famke Louise. In een interview met JFK vertelde hij over de totstandkoming...

Wow! Lil’ Kleine’s vriendin ziet er nu alweer zó uit na haar bevalling

Het zoontje van Lil Kleine en zijn vriendin Jaimie Vaes werd alweer ongeveer twee maanden geleden geboren. En daar genieten beide ouders...

Fabiola wordt de club uitgezet door beveiliging van Famke Louise

Fabiola dacht gisteravond eens een avondje lekker te gaan stappen met vrienden en vriendinnen, alleen bleek de avond van korte duur.