Home Nieuws Pas op bij het gebruiken van de virale ouderdoms-app! Kan gevaarlijk zijn

Pas op bij het gebruiken van de virale ouderdoms-app! Kan gevaarlijk zijn

De laatste paar dagen gaat de ouderdoms-filter weer compleet viraal. BN’er na BN’er zie je op Instagram met opeens flink wat jaartjes bij hun leeftijd opgeteld.

View this post on Instagram

Ik vind dit een heel naar vooruitzicht 😂😂😂

A post shared by Bram Krikke (@bram.krikke) on

Dat zorgt ervoor dat ook veel mensen de app zelf willen proberen. De app in kwestie is hier de al langer bestaande app Faceapp. Deze app heeft de spraakmakende filter om je ouder te laten lijken, maar ook filters om je bijvoorbeld jonger te maken, of te kijken hoe je er uit zou zien als je een ander geslacht had.

Maar voor deze, op het eerste gezicht onschuldige app, waarschuwen experts nu. Volgens hun is de app gevaarlijk, omdat de app helemaal niet zo netjes omgaat met data. De app zou namelijk van een Russisch bedrijf zijn, die de data opslaat en verkoopt aan andere bedrijven. Dat gaat dus om foto’s en scans van jouw gezicht, die doorgestuurd worden naar bedrijven waar jij helemaal niets vanaf weet.

Pas dus goed op en wees gewaarschuwd.

LEES MEER

DIT WIL JE NIET MISSEN

Fabiola plaatste een intieme foto met Ronnie Flex en verwijderde die meteen weer

The saga continues... Deze hele week stond al in het teken van de fittie tussen Fabiola en Famke Louise. Nadat Fabiola dinsdagavond...

Beelden: Conor McGregor slaat oude man hard in gezicht tijdens caféruzie

Dat een tijd geleden professioneel vechtsporter Conor McGregor in een caféruzie was beland, was al bekend. We hebben nu de beelden.

Oud-manager Bizzey doet boekje open over Famke Louise

Rapper/zanger/producer Bizzey was tot 2018 de manager van opkomende ster Famke Louise. In een interview met JFK vertelde hij over de totstandkoming...

Wow! Lil’ Kleine’s vriendin ziet er nu alweer zó uit na haar bevalling

Het zoontje van Lil Kleine en zijn vriendin Jaimie Vaes werd alweer ongeveer twee maanden geleden geboren. En daar genieten beide ouders...

Fabiola wordt de club uitgezet door beveiliging van Famke Louise

Fabiola dacht gisteravond eens een avondje lekker te gaan stappen met vrienden en vriendinnen, alleen bleek de avond van korte duur.