Home Games Sony onthult details Playstation 5

Sony onthult details Playstation 5

In een exclusief interview met de Amerikaanse tech-site heeft Mark Cerny, de CEO van Playstation, een aantal nieuwe details gedeeld over de console van Sony die de Playstation 4 gaat vervangen.

Zo kan de nieuwe Playstation games in 8K kwaliteit afspelen. Ook zouden oude PlayStation 4-games op de nieuwe PlayStation 5 speelbaar zijn. Sony benadrukte dat de gameconsole dit jaar nog niet verkocht zal worden. Eerder lieten ze al weten dat de PlayStation 5 op zijn vroegst in 2021 verschijnt.

Ook zit er in de PlayStation 5 een AMD Ryzen-processor en een Radeon Navi-GPU. Die laatste ondersteunt een techniek genaamd ray tracing, waarbij licht op realistische wijze in beeld wordt gebracht. Deze techniek wordt vaak door effectenstudio’s gebruikt voor Hollywoodfilms.

De spelcomputer gebruikt een ‘solid state drive’ (SSD) om bestanden op te slaan, in plaats van een traditionele harde schijf. Volgens Cerny laden games hierdoor veel sneller. In pc’s en laptops worden vaak al SSD’s gebruikt.

Wij kunnen niet wachten!

LEES MEER

DIT WIL JE NIET MISSEN

Fabiola plaatste een intieme foto met Ronnie Flex en verwijderde die meteen weer

The saga continues... Deze hele week stond al in het teken van de fittie tussen Fabiola en Famke Louise. Nadat Fabiola dinsdagavond...

Beelden: Conor McGregor slaat oude man hard in gezicht tijdens caféruzie

Dat een tijd geleden professioneel vechtsporter Conor McGregor in een caféruzie was beland, was al bekend. We hebben nu de beelden.

Oud-manager Bizzey doet boekje open over Famke Louise

Rapper/zanger/producer Bizzey was tot 2018 de manager van opkomende ster Famke Louise. In een interview met JFK vertelde hij over de totstandkoming...

Wow! Lil’ Kleine’s vriendin ziet er nu alweer zó uit na haar bevalling

Het zoontje van Lil Kleine en zijn vriendin Jaimie Vaes werd alweer ongeveer twee maanden geleden geboren. En daar genieten beide ouders...

Fabiola wordt de club uitgezet door beveiliging van Famke Louise

Fabiola dacht gisteravond eens een avondje lekker te gaan stappen met vrienden en vriendinnen, alleen bleek de avond van korte duur.