Home Games Sony onthult details Playstation 5

Sony onthult details Playstation 5

In een exclusief interview met de Amerikaanse tech-site heeft Mark Cerny, de CEO van Playstation, een aantal nieuwe details gedeeld over de console van Sony die de Playstation 4 gaat vervangen.

Zo kan de nieuwe Playstation games in 8K kwaliteit afspelen. Ook zouden oude PlayStation 4-games op de nieuwe PlayStation 5 speelbaar zijn. Sony benadrukte dat de gameconsole dit jaar nog niet verkocht zal worden. Eerder lieten ze al weten dat de PlayStation 5 op zijn vroegst in 2021 verschijnt.

Ook zit er in de PlayStation 5 een AMD Ryzen-processor en een Radeon Navi-GPU. Die laatste ondersteunt een techniek genaamd ray tracing, waarbij licht op realistische wijze in beeld wordt gebracht. Deze techniek wordt vaak door effectenstudio’s gebruikt voor Hollywoodfilms.

De spelcomputer gebruikt een ‘solid state drive’ (SSD) om bestanden op te slaan, in plaats van een traditionele harde schijf. Volgens Cerny laden games hierdoor veel sneller. In pc’s en laptops worden vaak al SSD’s gebruikt.

Wij kunnen niet wachten!

DIT WIL JE NIET MISSEN

Boef en Selma Omari waarschijnlijk uit elkaar

Een hele slechte week in showbizz-koppel land. Eerder deze week liet Ronnie Flex al weten op Instagram niet meer samen te zijn...

Juventus-fans spuugden op Kalvijn

YouTuber en Ajax-supporter Kalvijn zat afgelopen dinsdagavond samen met een vriend tussen de Juventus-fans. Hij vertelt bij Pauw dat dit niet helemaal...

Barbie in het ziekenhuis na opnieuw een zelfmoordpoging

Barbie is opnieuw in het ziekenhuis beland na nog een zelfmoordpoging. Dat heeft de vriend van Samantha (Barbie) laten weten aan Shownieuws.

Vader van Anne Faber spreekt voor het eerst in openhartig gesprek

De zoektocht naar Anne Faber hield heel Nederland vorig jaar in zijn greep. De studente bleek te zijn vermoord door Michael P.

Wacht even: Temptation Morgan gaat nu met… Milou?

Hoe minder er tijdens het daadwerkelijke seizoen van Temptation Island gebeurt, hoe meer er buiten het seizoen om lijkt te gebeuren.