Home Games Sony onthult details Playstation 5

Sony onthult details Playstation 5

In een exclusief interview met de Amerikaanse tech-site heeft Mark Cerny, de CEO van Playstation, een aantal nieuwe details gedeeld over de console van Sony die de Playstation 4 gaat vervangen.

Zo kan de nieuwe Playstation games in 8K kwaliteit afspelen. Ook zouden oude PlayStation 4-games op de nieuwe PlayStation 5 speelbaar zijn. Sony benadrukte dat de gameconsole dit jaar nog niet verkocht zal worden. Eerder lieten ze al weten dat de PlayStation 5 op zijn vroegst in 2021 verschijnt.

Ook zit er in de PlayStation 5 een AMD Ryzen-processor en een Radeon Navi-GPU. Die laatste ondersteunt een techniek genaamd ray tracing, waarbij licht op realistische wijze in beeld wordt gebracht. Deze techniek wordt vaak door effectenstudio’s gebruikt voor Hollywoodfilms.

De spelcomputer gebruikt een ‘solid state drive’ (SSD) om bestanden op te slaan, in plaats van een traditionele harde schijf. Volgens Cerny laden games hierdoor veel sneller. In pc’s en laptops worden vaak al SSD’s gebruikt.

Wij kunnen niet wachten!

LEES MEER

DIT WIL JE NIET MISSEN

Roxeanne Hazes laat prachtig nieuw figuurtje zien

Roxeanne Hazes is elk vrij moment die ze heeft te vinden in de sportschool. En de resultaten daarvan zijn al goed te...

Famke Louise heeft haar haar kort geknipt en ziet er heel anders uit

Onze favoriete BOSS B*TCH heeft zichzelf weer nieuwswaardig gemaakt. Op Instagram plaatste ze een foto met de caption: "Like it?✂️"

Dit is waar Lío Zion naar vernoemd is – en het is het meest Lil Kleine ding ooit

Vorige week was toch wel de week van Lío Zion, het kersverse prachtige zoontje van Lil Kleine en Jaimie Vaes!

‘Hagelstorm des doods’ trok gister over München en verwoeste alles op z’n pad

Noodweer gisteren in het zuiden van Duitsland. In de buurt van München werden hagelstenen zo groot als golfballen gemeld.

Je gelooft nooit wat de naam van het zoontje van Lil Kleine betekent

Vandaag was eindelijk de dag: we kregen het kersverse zoontje van Lil Kleine en Jaimie Vaes te zien op de eerste foto's....